onsdag 29. juni 2011

To belter og et drikkehorn. Montering av bling.

Etter å ha besøkt vikingmarkedet i Trondheim, hadde jeg som så mange andre skaffet til veie litt "vikingbling". Jeg hadde kjøpt flere monteringer som skal sitte på beltet.  Det første man må gjøre når man kommer seg hjem er selvsagt å montere det man har kjøpt inn - så er man klar til neste gang.


Det første jeg monterte var beltestasen min. Beltet ble da seende slik ut. Jeg var usikker på hva som var best for å feste dem. Valget sto mellom å klippe  tappene på baksiden for så å banke dem flate - eller å bare bøye dem over. Jeg gikk for den siste, hvor jeg fulgte opp med noen hammerslag for å sørge for at ingenting skulle kunne kroke seg fast i klærne. 
 Denne syntes jeg var kul. Jeg kjøpte noen med bjørnehode også, men de sparte jeg til senere prosjekter. Dette skal angivelig (etter hva bodholder sa) forestille et ulvehode, men for min del kan det like godt være hest som er avbildet...  Jeg monterte tre av disse nedover beltehenget. Jeg har sett mange som setter dem mye tettere - men jeg  liker pynten best i moderate mengder.


Her har vi nærbilde av en av platene jeg monterte løpende rundt hele beltet. Igjen satte jeg dem ikke så tett som mange andre kanskje ville ha foretrukket. Beskjeden som jeg er.


 Min bedre halvdel hadde også gjort stas på seg selv med å tilegne seg et nytt belte. Dette ble det naturligvis min jobb å montere. Jeg festet spenna med en ekstra lærlapp jeg la dobbelt over, hullet i og sydde langs kantene. Dette fremfor å enkelt brette beltet over. Grunnen til at jeg gjør det slik er at det blir mer holdbart, samt at det ser bedre ut enn alternativet. Egentlig ville jeg ha lagt beslag der hvor læret ligger og nitet det fast, men dette hadde jeg ikke tilgjengelig.
En venninne hadde skaffet seg et så beskjedent et horn, og ville sprite det opp med denne flotte endedekorasjonen.
Så jeg monterte den for henne.
Prosessen ved å montere en slik er at man må spisse til horntuppen slik at den passer nøyaktig. Her gjelder det å ha tålmodighet - men allikevel ikke for mye. Jobber man for langt inn i hornet blir det hull, og jobber man for lite blir ikke festet bra nok. Det beste er å stoppe når du føler du skulle ha jobbet "bare litt til" inn, men samtidig begynner å bli nervøs for å gjøre nettopp det. Hullet kan du ikke fikse, pynten kan monteres på nytt om første forsøk feiler.

 Dette hornet er faktisk veldig stort.


Jeg har mer bling liggende, men de er til kommende prosjekter - som havner her så snart jeg er ferdig med dem. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar